Quality Hotel Sundsvall
Miljomarkt

Om Aveny

Historik och verksamhet

På Aveny Upstairs har vi allt från stora företagsevent, konserter, utställningar och julbord – vi har plats för 600 sittande matgäster så möjligheterna är många och bara fantasin sätter gränser.

Aveny invigdes 1977 och var då Sundsvalls största dansrestaurang. Med många besökare var det redan 1989 dags för en omfattande renovering av Aveny. Bistron i entréplan byggdes 1996 om till den skotska puben The Mercat Cross, vilket blev en succé. 2001 var det återigen dags för en stor renovering  av Aveny, köket och konferensfoajén. Aveny minskar också drastiskt på antalet danser och introducerar i stället coverband och artister i större utsträckning. Efter renoveringen hade Aveny ett par riktiga toppår. Några år senare renoverades även Avenys entréplan med Melody Lounge och Rockbaren. Dagens lunch serveras nu i entréplan och konferensgästerna blir serverade på Avenys övre plan. I december och januari 2012-13 är det så dags för The Mercat Cross att lägga kilten på hyllan och dressa om till q.bar när husets nya hotell, Quality Hotel Sundsvall öppnar. Quality Hotel Sundsvall är ett dotterbolag till Folkets Hus & Park och i dotterbolaget ingår Aveny samt hotell- och konferensverksamheten.

Förutom de egna arrangerade nöjeskvällarna har vi samarbete med olika klubbar. Jazzklubben har i många år huserat hos oss med sin välbesökta måndagsjazz. Utöver dem har vi samarbetat med flera olika klubbar under kortare och längre tid. För närvarande samarbetar vi förutom jazzklubben med Club Deströyer – heavy metal, Redhouse Rumble – rockabilly, Club Devour – disco samt Runt 50 – nöje för dig +45. Tack vare samarbetet med de olika klubbarna kan vi stolt konstatera att vi kan erbjuda det bästa i ett varierat musikutbud.

2010 installerades en handikapphiss mellan Avenys båda nöjesvåningar. Vi fortsätter ständigt arbetet för att vara en krog att räkna, som erbjuder Sundsvalls nöjeslystna ett utbud på topp.